Nagykáta Város Honlapja
Tisztelt Látogatók, kedves Vendégeink!
Feltoltve: 2014 dec 08 - 07:31
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket Nagykáta Város honlapján!

Megtiszteltetés számomra, hogy a település  polgármestereként, önkormányzatunk nevében köszönthetem városunk polgárait és az ide érkezőket!

Született nagykátaiként sokat gondolkodtam azon, miként is lehetne megfogalmazni mindazt, ami városunkat leginkább jellemzi. Nehéz feladat, hiszen mi, lokálpatrióták talán elfogultak vagyunk. Számomra különleges hely Nagykáta hiszen itt születtem, itt éltek dédszüleim, nagyszüleim, szüleim, és különleges, mert az itt élő emberek, barátok mind-mind idekötnek. Ezért is viselem szívemen városunk sorsát, s ezért nagyon fontos, hogy az itt élő emberek életét jobbá, könnyebbé tegyem.

Képviselő-testületünk fő feladatának tekinti, hogy Nagykáta kellemes lakóhellyé váljék polgárai számára, ugyanakkor a meglévő értékeink, hagyományaink bemutatása mellett fontosnak tartjuk, hogy tájékoztassuk a város lakosságát és a településünk után érdeklődő, letelepedni és befektetni szándékozó kedves vendégeinket.

Őszintén remélem, hogy a közreadott információk az irántunk érdeklődőket segítik, hogy részletesen felfedezzék, megismerjék városunkat s kedvet adnak ahhoz, hogy személyesen is ellátogassanak hozzánk. Polgárainknak pedig segítséget nyújtanak ahhoz, hogy a helyi közügyekben még tájékozottabbak, jártasabbak legyenek.

Nagykáta Pest megye délkeleti részén fekvő 13.000 fős kisváros, mely a 20 települést magában foglaló Tápió-vidék igazgatási, kereskedelmi, banki, egészségügyi, kulturális központja. Városunk Budapest és Szolnok között félúton helyezkedik el, így könnyen megközelíthető közúton és vasúton egyaránt.

Nagykáta történelme egészen a 12. századig nyúlik vissza és már a kezdetektől fontos központ volt, aminek következtében 1742-ben, Mária Teréziától mezővárosi rangot kapott.
A Nagykátai Járás, ahol 70.000 ember él, jelentős turisztikai vonzerővel rendelkezik, hiszen a város közelében nagy kiterjedésű természetvédelmi terület található, amely alkalmas túrázásra, horgászatra, vadászatra. 1998-ban került átadásra a gyógyvízéről híres termál-strandfürdő, melynek termálkút vízét „KÁTA-VÍZ” néven 2002. február 21-én az Országos Tisztifőorvosi Hivatal gyógyvízzé nyilvánította. Nagy sótartalmú, kis keménységű nátrium-kloridos, hidrogén-karbonátos, fluoros, jódos, metabórsavas vize egyesíti Bükkszék, Balf, Parád, valamint Zalakaros és Hajdúszoboszló gyógyvizeinek hatását. Elkészült a fedett fürdőház is, ahol egész évben várjuk a szórakozni és gyógyulni vágyó vendégeinket!

Nagykátán járva tegyen egy sétát a városban is, tekintse meg műemlékeinket, látnivalóinkat, barangoljon a bennünket körülölelő Tápió-vidék változatos természeti adottságai között!

Kedves Látogatók!

Polgármesterként vallom, hogy Nagykáta jelenének legnagyobb értéke, hogy képes a folyamatos megújulásra, a pozitív változásokra, és teszi ezt úgy, hogy közben tisztelettel őrzi múltja hagyományait.

Képviselőtársaimmal együtt az a célunk, hogy az itt élő emberek jól érezzék magukat városukban, találják meg az itt éléshez szükséges feltételeket és minél több lehetőséget biztosítsunk egy olyan jól működő közösség kialakulásához, ahol az egyéni célok megvalósulása mellett a közösség érdekei sem szenvednek csorbát. Mindannyiunk közös hite, lelkesedése, szorgalma, kitartása és az összefogás az, ami szükséges ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson!

Kedves Vendégünk!

Köszönjük, hogy érdeklődésével megtisztelt bennünket. Őszintén bízom abban, hogy nem csak virtuálisan, hanem a valóságban is ellátogat hozzánk, hogy megismerhesse nevezetességeinket, gyógyulhasson gyógyvizünkben és érezhesse az itt élő emberek szíves vendégszeretetét!


Dorner Gábor
Nagykáta Város polgármestere
© 2018 Nagykáta Város Önkormányzata