Nagykáta Város Honlapja
Tisztelt Látogatók, kedves Vendégeink!
Feltoltve: 2014 dec 08 - 07:31
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket Nagykáta Város honlapján!

Megtiszteltetés számomra, hogy a település  polgármestereként, önkormányzatunk nevében köszönthetem városunk polgárait és az ide érkezőket!

Született nagykátaiként sokat gondolkodtam azon, miként is lehetne megfogalmazni mindazt, ami városunkat leginkább jellemzi. Nehéz feladat, hiszen mi, lokálpatrióták talán elfogultak vagyunk. Számomra különleges hely Nagykáta hiszen itt születtem, itt éltek dédszüleim, nagyszüleim, szüleim, és különleges, mert az itt élő emberek, barátok mind-mind idekötnek. Ezért is viselem szívemen városunk sorsát, s ezért nagyon fontos, hogy az itt élő emberek életét jobbá, könnyebbé tegyem.

Képviselő-testületünk fő feladatának tekinti, hogy Nagykáta kellemes lakóhellyé váljék polgárai számára, ugyanakkor a meglévő értékeink, hagyományaink bemutatása mellett fontosnak tartjuk, hogy tájékoztassuk a város lakosságát és a településünk után érdeklődő, letelepedni és befektetni szándékozó kedves vendégeinket.

Őszintén remélem, hogy a közreadott információk az irántunk érdeklődőket segítik, hogy részletesen felfedezzék, megismerjék városunkat s kedvet adnak ahhoz, hogy személyesen is ellátogassanak hozzánk. Polgárainknak pedig segítséget nyújtanak ahhoz, hogy a helyi közügyekben még tájékozottabbak, jártasabbak legyenek.[ Teljes cikk ... ]
Tájékoztató
Feltoltve: 2017 aug 22 - 09:57
A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2017. augusztus 31-től 2017. szeptember 10-ig Maglód – Mende állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

2017. szeptember 3-án, vasárnap és szeptember 10-én, vasárnap a Nagykáta állomásról 7:01 órakor Budapest-Keleti pályaudvar felé induló 3637 számú személyvonat a közforgalmú menetrendben meghirdetettől eltérően nem közlekedik, helyette a Nagykáta állomásról 6:55 órakor induló 3327 számú Szolnok állomástól Budapest-Keleti pályaudvarig közlekedő személyvonat Nagykáta és Budapest-Keleti pályaudvar között minden állomáson és megállóhelyen megáll.

Hirdetmény
Bálint Andrea
Személyközlekedési Igazgatóság
www.kti.hu

Tájékoztató
Feltoltve: 2017 aug 18 - 12:19
A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy

2017. augusztus 26-tól 2017. augusztus 30-ig,

2017. szeptember 11-től 2017. szeptember 17-ig,

2017. szeptember 22-től 2017. szeptember 24-ig,

2017. szeptember 26-tól 2017. október 31-ig


Püspökladány – Debrecen állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A vágányzár időtartama alatt jelentős változások lesznek a menetrendben, ezért ezúton is kérjük, hogy az utasok ne megszokás szerint közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett tájékoztató hirdetményeket, illetve használják a www.mavcsoport.hu oldalon elérhető MÁV-START menetrendi keresőjét az aktuális információkért.

A módosított menetrendet a csatolt hirdetmény tartalmazza.

Hirdetmény
Bálint Andrea
Személyközlekedési Igazgatóság
www.kti.hu

Meghívó
Feltoltve: 2017 aug 17 - 10:28
Nagykáta Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt, családját és barátait az augusztus 20-i állami ünnephez kapcsolódó Szentmisére és Kenyérszentelésre 2017. augusztus 20-án 9-órára a Szent György templomba.

Ünnepi beszédet mond: Dorner Gábor polgármester

8:30 Menetfelvonulás a Városi Művelődési Központtól a Katolikus Templomig a Nagykátai Hagyományőrző Honvédtüzér Csapat vezetésével. Harmonikások és a Cantate Domino ifjúsági ének- és zenekar közreműködésével.

A menetben részt vesz:

- Nagykáta Város Önkormányzata
- Tápiómente Táncegyüttes és Utánpótlás Csoportja
- Tápiómente RT
- Katica Nyugdíjas Klub
- Kalot - Kalász
- a Város Intézményei, Civil Szervezetei

Várjuk mindazokat, akik részt kívánnak venni a menetben és a szentmisén!

Ünnepeljünk együtt!

Meghívó
Pályázati felhívás
Feltoltve: 2017 aug 07 - 12:10
Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője adóügyi ügyintéző munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2760 Nagykáta, Dózsa György út 2.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:
1. számú melléklet 19. Pénzügyi és számviteli feladatkör I. besorolási osztályban

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény és a vonatkozó helyi rendelet alapján kivethető adókkal kapcsolatos ügyintézés (adóbevallások feldolgozása, bejelentések, kérelmek ügyintézése, könyvelés, stb. A gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény alapján a gépjárműadóval kapcsolatos feladatok ügyintézése (központi nyilvántartásból kapott adatok feldolgozása, adó előírása, törlés, adózók értesítése, határozathozatal, könyvelés, stb.) Az adók módjára behajtandó köztartozásokkal kapcsolatos ügyintézés. Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény alapján a munkakörbe tartozó feladat és hatáskör gyakorlása. Statisztikai jelentések készítése. Adóellenőrzési feladatok ellátása.


[ Teljes cikk ... ]
Tájékoztató
Feltoltve: 2017 aug 07 - 11:42
A tanév befejeztével aki teheti nyári szabadságra megy, üdülőhelyre utazik. Azonban egyesek mások gondtalan nyaralását, pihenését kihasználva törvénysértő cselekményeket követnek el. A betörők és a tolvajok soha sem mennek szabadságra!

Igaz a mondás, "Alkalom szüli a tolvajt", de az alkalmat Önök se teremtsék meg!

Vagyonbiztonság szempontjából a nyári üdülés során sem ajánlott könnyelműen viselkedni, kisebb odafigyelést tanúsítani az értéktárgyakra. Az alábbiakban néhány olyan megoldásra teszünk ajánlást, melyek figyelembevételével elkerülhetik, hogy sértetté váljanak, rossz emlékeik maradjanak erről a nyárról.

Ha bajba kerülne, hívja a 107 vagy 112-es segélyhívó számokat!

Tájékoztató
Tájékoztató

Kellemes nyarat kíván a
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztálya

Tájékoztató
Feltoltve: 2017 júl 31 - 14:54
A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2017. augusztus 5-től 2017. augusztus 6-ig, valamint 2017. augusztus 12-től 2017. augusztus 13-ig Rákos – Rákoshegy állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A módosított menetrendet a csatolt hirdetmény tartalmazza.

Hirdetmény
Bálint Andrea
Személyközlekedési Igazgatóság
www.kti.hu

Tájékoztató
Feltoltve: 2017 júl 26 - 07:51
Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Nagykáta közterületein a vadgesztenye, platánfa, rózsa kártevőinek permetezésére az időjárási tényezőket figyelembe véve 2017. július 24. és július 31. közötti időszakban kerül sor. A permetezést 22.00-03.00 óra közötti időszakban végezzük.

Felhasznált anyagok:
- Dithane M-45 gombaölő
- DiPEL DF rovarölő
- MOSPILAN 20 SG rovarölő
- THIOVIT JET gombaölő
- NONIT tapadásjavító

A közterületen felhasználható vegyszerek munka-egészségügyi várakozási ideje 0 nap, élelmezés-egészségügyi ideje 18 nap. A vegyszerek melegvérű élőlényekre nem, méhekre közepesen veszélyesek, vizekre veszélyesek. A gépjárművek karosszériájában kárt nem tesz.

Kérem, hogy az adott időszakban 22-03 óra között tegyék meg a következő óvintézkedéseket:

- lehetőleg zárják az ablakokat
- az erkélyen, teraszon ne tároljanak élelmiszer jellegű terméket, ne teregessenek
- házi kedvenceiket helyezzék biztonságos helyre
- gépjárművükkel parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat vissza a járműre

A favédelmi kezelések célja, hogy a fákat károsító és azon élősködő élőlényeket visszaszorítsák, valamint hogy a fák kondíciójukat megőrizzék.

Akantisz Miklós
VGSZ igazgató

Tájékoztató
Feltoltve: 2017 júl 20 - 14:01
Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Polgármesteri Hivatalban nyári igazgatási szünetet rendel el 2017. július 24. napjától – 2017. augusztus 6. napjáig terjedő tíz munkanapra. Ez idő alatt a halaszthatatlan ügyek intézésére (pl: haláleset anyakönyvezése) ügyeletet biztosítunk.

Az első ügyfélfogadási nap 2017. augusztus 7. (hétfő).

Szíves megértésüket köszönjük!
Karsainé Magyar Ildikó sk.
jegyző

Tájékoztató
Feltoltve: 2017 júl 18 - 11:37
A nagykátai Járásbíróság 2017. július 17. napjától 2017. augusztus 18. napjáig nyári ítélkezési szünetet tart. A szünet alatt a büntető és polgári ügyeletet biztosítjuk, az irodák ügyfélfogadási rendje változatlan.

Patakiné dr. Nemoda Beáta
Elnök

Felhívás társadalmi egyeztetésre
Feltoltve: 2017 júl 17 - 07:21
Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzati rendeletek előkészítésében való társadalmi részvétel szabályairól szóló 13/2012. (IX.17.) önkormányzati rendelete alapján társadalmi egyeztetésre kell bocsátani az önkormányzati rendelet tervezetét, előzetes hatásvizsgálatát és indokolását.

A rendelet értelmében társadalmi egyeztetésre közzétesszük a hivatali helyiségen kívüli és a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése engedélyezésének szabályairól és díjairól szóló …./2017. (VII…..) önkormányzati rendelet-tervezetét.

Kérjük, hogy a rendelet-tervezettel kapcsolatos véleményét a titkarsag@nagykata.hu e-mail címre vagy Nagykáta Város Jegyzőjének címezve a 2760 Nagykáta, Dózsa Gy. út 2. postacímre küldje meg.

A véleményezésre 5 munkanap áll rendelkezésre.

A közzététel napja: 2017. július 17.

Egyedi válaszadási kötelezettség nem áll fenn a beérkezett véleményekkel kapcsolatban.
Névtelenül érkezett vélemény nem vehető figyelembe.

Nagykáta, 2017. július 17.

Rendelet-tervezet
Rendelet-tervezet indokolása
Előzetes hatásvizsgalat
Dorner Gábor
polgármester

Pályázati felhívás
Feltoltve: 2017 júl 04 - 14:30
Nagykáta Város Polgármestere a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Nagykáta Város Polgármestere aljegyző munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2760 Nagykáta, Dózsa György út 2.

Ellátandó feladatok:
Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 81. § (3) bekezdésében meghatározott jegyzői feladatok helyettesítése, a jegyző által meghatározott államigazgatási és önkormányzati hatósági feladatok és hatáskörök ellátása. Ellátandó feladatok: birtokvédelem, telepengedély, működési engedély, anyakönyvezés, közreműködés házasságkötésnél.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
Önkormányzati ingatlanok értékesítésének előkészítése, önkormányzati költségvetési szervek alapító okiratainak nyilvántartása, módosítása, önkormányzati tulajdonú ingatlanokkal és ingóságokkal kapcsolatos szerződések előkészítése, állami tulajdonú ingatlanok önkormányzati igénylése, ingatlan adásvételek előkészítése, önkormányzati vagyonnal kapcsolatos képviselő-testületi és bizottsági döntések előkészítése, önkormányzati rendeletek felülvizsgálata, rendeletek módosítása, rendeletek alkotása, képviselő-testületi előterjesztések elkészítése, szerződések elkészítése. További feladatait a jegyző egyidejűleg határozza meg, azokat a jegyző irányításával látja el.


[ Teljes cikk ... ]
Pályázati felhívás
Feltoltve: 2017 júl 04 - 14:20
Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője Pénzügyi és Adóiroda irodavezető munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama:
A vezetői megbízás határozatlan időre szól.

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2760 Nagykáta, Dózsa György út 2.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:

1. számú melléklet 19. Pénzügyi és számviteli feladatkör I. besorolási osztályban: Felsőoktatásban szerzett gazdaságtudományi, közszolgálati, műszaki menedzser, gazdasági agrármérnöki, jogi, szakképzettség; vagy felsőoktatásban szerzett szakképzettség és gazdaságtudományi, statisztikai, informatikai, műszaki, logisztikai felsőfokú, illetve mérlegképes könyvelő szakképesítés.


[ Teljes cikk ... ]
Ingyenes a közműcsatlakozás a családoknak
Feltoltve: 2017 júl 04 - 12:24
Ingyenessé vált a közműcsatlakozás július 1-jétől a családoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak (kkv). Mérsékelték illetve díjmentessé tették a kapcsolódó eljárási díjakat is, miközben csökkentek az ügyintézési határidők is.

A díjmentesség három szektorra vonatkozik, meghatározott fogyasztási mértékig. A gáz, a villany, valamint az ivóvíz- és szennyvízbekötéseknél a kedvezmény nemcsak az új építésű ingatlanokra érvényesíthető, hanem a lakóingatlan vagy az üzlethelyiség átalakításakor is igénybe vehető.

Egy átlagos méretű családi háznál vagy üzlethelyiségnél mindhárom közműcsatlakozás kialakítása esetén a családok 450 ezer és 1,9 millió forint közötti összeget takaríthatnak meg, a kkv-k pedig akár 2,8 millió forintot is.

A törvény, illetve az annak végrehajtását szolgáló kormányrendelet értelmében díjmentessé vált a legfeljebb óránként 4 köbméter és a legfeljebb 32 amper névleges teljesítményű fogyasztásmérők beszerelése, valamint a 32 milliméter átmérőjű ivóvízvezeték és a 160 milliméter átmérőjű szennyvízvezeték bekötése. A Miniszterelnökség pénteki tájékoztatása szerint ezek egy nagyobb lakás vagy egy átlagos méretű családi ház, illetve egy átlagos méretű üzlethelyiség ellátásához elegendőek.

Nemcsak a csatlakozási alapdíjakat és a fogyasztásmérő díját engedik el. A gázbekötéseknél az elosztó 250 méterig a közcélú vezetéket is ellenérték nélkül építi ki, ami teljesen új szabály. A villanyszektorban az eddigi kétszeresére emelkedett az az elosztói vezetékhossz, amit az elosztó társaság ingyenesen biztosít. A víziközmű-szektorban a közműfejlesztési hozzájárulást a lakossági fogyasztóknak már eddig sem kellett fizetniük, a díjmentesség július 1-jétől a kis- és középvállalkozásokra is kiterjed.

Csökkentek a gázszektorban a különdíjas szolgáltatások költségei is.
Július 1-jétől a fogyasztók jogorvoslatért fordulhatnak a műszaki-biztonsági hatósághoz, ha az elosztó társaság elutasítja közműkiviteli tervüket. Jogorvoslattal lehet élni akkor is, ha az elosztó elutasítja a terv szerint kivitelezett közmű átvételét. Ezek a jogorvoslati eljárások díjmentessé váltak.

Jelentősen csökkentek a közmű-csatlakozásokkal kapcsolatos ügyintézési határidők, valamint a korábbi határozatlan idővel szemben meghatározott időhöz vannak kötve a közművek szolgáltatásai július 1-jétől.
A mezőgazdasági betakarítási munkálatok szabályozásáról
Feltoltve: 2017 jún 30 - 11:43
54/2014. (XII. 5.) BM rendelet
Országos Tűzvédelmi Szabályzat (kivonat)
a mezőgazdasági betakarítási munkálatok szabályozásáról

110. Szérű, rostnövénytároló, kazal


222. § (1) A mezőn összerakott kazal, valamint a szérű és rostnövénytároló elhelyezésénél a szélső tárolási egység és a környező
a) robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagok előállítására, feldolgozására, használatára, tárolására vagy forgalmazására szolgáló építményektől legalább 200 méter,
b) egyéb építményektől legalább 100 méter,
c) vasúti vágányoktól – a rostnövénytároló ipari vágányát kivéve – legalább 100 méter,
d) közúttól, erdőtől, lábon álló gabonától legalább 25 méter és
e) nagyfeszültségű, föld feletti villamos vezetéktől a legfelső villamos vezeték és talaj közötti távolság háromszorosa, de legalább 20 méter
tűztávolságot kell tartani.
(2) Az állattartó telepeken a legfeljebb egy évre elegendő alomszalma- és szálastakarmány-szükségletet üzemi tárolásnak kell tekinteni.
(3) A kazlakat úgy kell elhelyezni, hogy a második sorban levő kazal az előző sorban levő két kazal közé kerüljön.
(4) A kazlak, valamint a sorok között a nagyobb kazalmagasság háromszorosát, de legalább 20 méter távolságot kell biztosítani.
(5) A mezőn összerakott szálastakarmány-, szalma-, rostnövény-kazlakat legalább 3 méter széles védőszántással kell körülvenni.
223. § Dohányozni szélcsendes időben a kazaltól legalább 30 méter távolságra szabad.
224. § (1) A rostnövény osztályozása esetén egy időben legfeljebb 4 kazal vagy tárolási egység bontható meg.
(2) A rostnövény csak a tárolón kívül és a szélső kazaltól 10 méteren túl sátorozható ki. A sátorozási területen minden megkezdett 10 000 m2 alapterület után 10 méteres tűztávolságot kell biztosítani.

Mezőgazdasági gépek tüzei

Betakarítási gépszemle jegyzőkönyv


[ Teljes cikk ... ]
Oldal:       >>  

© 2017 Nagykáta Város Önkormányzata