Nagykáta Város Honlapja
Tisztelt Látogatók, kedves Vendégeink!
Feltoltve: 2014 dec 08 - 07:31
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket Nagykáta Város honlapján!

Megtiszteltetés számomra, hogy a település  polgármestereként, önkormányzatunk nevében köszönthetem városunk polgárait és az ide érkezőket!

Született nagykátaiként sokat gondolkodtam azon, miként is lehetne megfogalmazni mindazt, ami városunkat leginkább jellemzi. Nehéz feladat, hiszen mi, lokálpatrióták talán elfogultak vagyunk. Számomra különleges hely Nagykáta hiszen itt születtem, itt éltek dédszüleim, nagyszüleim, szüleim, és különleges, mert az itt élő emberek, barátok mind-mind idekötnek. Ezért is viselem szívemen városunk sorsát, s ezért nagyon fontos, hogy az itt élő emberek életét jobbá, könnyebbé tegyem.

Képviselő-testületünk fő feladatának tekinti, hogy Nagykáta kellemes lakóhellyé váljék polgárai számára, ugyanakkor a meglévő értékeink, hagyományaink bemutatása mellett fontosnak tartjuk, hogy tájékoztassuk a város lakosságát és a településünk után érdeklődő, letelepedni és befektetni szándékozó kedves vendégeinket.

Őszintén remélem, hogy a közreadott információk az irántunk érdeklődőket segítik, hogy részletesen felfedezzék, megismerjék városunkat s kedvet adnak ahhoz, hogy személyesen is ellátogassanak hozzánk. Polgárainknak pedig segítséget nyújtanak ahhoz, hogy a helyi közügyekben még tájékozottabbak, jártasabbak legyenek.[ Teljes cikk ... ]
Változások a fogyasztóvédelem rendszerében
Feltoltve: 2017 jan 19 - 07:31
2017. január 18. - 2017. január 1-től a fogyasztóvédelmi hatósági feladatokat megosztottan végzi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Pest Megyei Kormányhivatal és az ország 197 járása. A változások legfontosabb célja, hogy a fogyasztók könnyebben intézhessék majd ügyeiket, valamint hatékonyabbá váljon az ellenőrzések és az eljárások rendszere is.

Az idei évtől a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz kerültek a fogyasztóvédelmi stratégiai feladatok, például az ellenőrzések szakmai felügyelete, illetve a tárca felügyeli a két fogyasztóvédelmi laboratóriumot, továbbá a magyarországi Európai Fogyasztói Központot.

Fogyasztóvédelmi hatósági ügyekben első fokon a továbbiakban a járási hivatalok járnak el. Megkülönböztetünk megyeszékhely szerinti járási hivatalt (mely hivatalok hatásköre egyes kérdésekben a megye egész területére terjed ki), valamint járási hivatalt (mely hivatalok hatásköre a járás területére terjed ki).

A megyeszékhely szerinti járási hivatal feladatait Pest megyében a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala látja el.

Tájékoztató


[ Teljes cikk ... ]
Meghívó
Feltoltve: 2017 jan 16 - 14:38
A Magyar Kultúra Napja

Időpontja: 2017.01.20, 16.00 óra

Helyszín: Nagykáta Városi Tájház (Nagykáta, Jászberényi út 92.)

- Kátai Szilveszter Pro Urbe díjas nyugalmazott kollégiumi igazgató, tanár köszöntése
- Smid Tibor ácsmester kiállítása

A kiállítást megnyitja: Urbán Erzsébet igazgató

A megnyitón közreműködik: A Csuhajbanda

A kiállítás megtekinthető: 2017. április 22-ig.

Meghívó
Tájékoztató
Feltoltve: 2017 jan 16 - 09:17
Tisztelt Felhasználóink!

A rendkívüli hideg időjárás miatt, azzal a kéréssel fordulunk Tisztelt Felhasználóinkhoz, hogy segítsék a most soron következő januári leolvasási munkánkat azzal, hogy az aktuális vízmérő állást 2017.01.20-ig az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelentsék be:

- Call Center: 06 40/180-124

- személyesen az ügyfélszolgálaton

- helyi vízóra leolvasó szakemberünknél

- TRV Zrt. honlapján

Megértésüket és segítségüket előre is köszönjük!

Tájékoztató
Tiszamenti Regionális Vízművek

Meghívó
Feltoltve: 2017 jan 09 - 14:35
EMLÉKEZÉS A DONI HŐSÖKRE

Időpontja: 2017. január 15-én vasárnap

9 órakor: Szentmise az elesettek lelki üdvéért a római katolikustemplomban

10 órakor: A doni katasztrófára emlékezünk a II. világháborús emlékműnél

Beszédet mond: vitéz lovag Erdős László nyugállományú honvédezredes, a
Nemzeti Társas Kör elnöke

Verset mond: Albert Ferenc

Kérjük, hozzon egy szál virágot a doni harcokban elesettek emlékére!

Meghívó
Honvédtüzér Hagyományőrző Csapat

Tájékoztató kéményseprőipari sormunkáról
Feltoltve: 2017 jan 02 - 07:48
Tájékoztatom, hogy a kéményseprőipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvényben és a kéményseprőipari tevékenység ellátásának szakmai szabályairól szóló 21/2016. (VI.9.) BM rendeletben (a továbbiakban: BM rendelet) meghatározott közfeladat elvégzése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ, mint kéményseprőipari szerv a 2017. évi kéményseprőipari sormunka ütemterveit megyei bontásban elkészítette.

Az ütemterv és a tevékenység ellátásával kapcsolatos minden további részletes információ szervezetünk lakossági honlapján - www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu - elérhető.

Tájékoztató
Ütemterv
Csóka Antal György tű. ezredes
tűzoltósági főtanácsos, igazgató

Tájékoztató
Feltoltve: 2016 dec 21 - 14:42
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2016. december 23-tól december 31-ig a Polgármesteri Hivatal zárva tart.

Ez idő alatt csak haláleset anyakönyvezése történik.

Ügyeleti telefonszám: 06 29/440-214

Első ügyfélfogadási nap 2017. január 2.

Szíves megértésüket kérjük!
Karsainé Magyar Ildikó sk.
jegyző

Pályázati felhívás
Feltoltve: 2016 dec 20 - 14:24
Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője gazdasági ügyintéző, főkönyvelő munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2760 Nagykáta, Dózsa György út 2.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:

1. számú melléklet Pénzügyi és számviteli feladatkör Az I. besorolási osztályban: Felsőoktatásban szerzett gazdaságtudományi, közszolgálati, műszaki menedzser, gazdasági agrármérnöki, jogi, szakképzettség; vagy felsőoktatásban szerzett szakképzettség és gazdaságtudományi, statisztikai, informatikai, műszaki, logisztikai felsőfokú, illetve mérlegképes könyvelő szakképesítés.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
Szállítói és vevői számlák, adóalszámla forgalmának nyilvántartásba vétele, kontírozása és könyvelése a Polisz/ASP integrált számviteli rendszerrel. A Magyar Államkincstár felé beküldendő jelentések naprakészségének folyamatos biztosítása, az időszakos és év végi beszámolók összeállításának irányítása. NAV felé bevallások benyújtása. Az önkormányzat, mint munkaszervezet által könyvelt költségvetési szervek könyvelésének és időszakos beszámolóinak folyamatos ellenőrzése.


[ Teljes cikk ... ]
Értesítés kéményseprésről
Feltoltve: 2016 dec 14 - 10:37
A kéményseprő-ipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvény értelmében 2017. január 1-jétől 2017. március 31-ig külön értesítő alapján meghatározott időben településünkön a kéményseprő ipari tevékenységet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Kéményseprő Ipari Szervezetének szolgálati igazolvánnyal rendelkező itt megnevezett munkatársai végzik a lakosság körében:
• Szalai Lajos
• Kozák Zoltán
• Papp László
• Kállai Mihály
• ifj. Szalai Lajos

Az alábbi rendszeres időközönként elvégzett kémény-felülvizsgálati feladatok közfeladatként kerülnek ellátásra (ingyenes)
• kéményellenőrzés
• kéménytisztítás
• szén-monoxid mérés
• visszaáramlás-mérés
• kémények műszaki átvétele


[ Teljes cikk ... ]
Pályázati felhívás
Feltoltve: 2016 dec 14 - 08:37
Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője Pénzügyi és Adóiroda irodavezetői munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama:
A vezetői megbízás határozatlan időre szól.

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2760 Nagykáta, Dózsa György út 2.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:
1. számú melléklet 19. Pénzügyi és számviteli feladatkör I. besorolási osztályban: Felsőoktatásban szerzett gazdaságtudományi, közszolgálati, műszaki menedzser, gazdasági agrármérnöki, jogi, szakképzettség; vagy felsőoktatásban szerzett szakképzettség és gazdaságtudományi, statisztikai, informatikai, műszaki, logisztikai felsőfokú, illetve mérlegképes könyvelő szakképesítés.


[ Teljes cikk ... ]
Pályázati felhívás
Feltoltve: 2016 dec 12 - 12:44
Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője építéshatósági ügyintéző munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2760 Nagykáta, Dózsa György út 2.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:
1. számú melléklet 15. Építésügyi igazgatási területen aa) egyetemi szintű építészmérnöki vagy építőmérnöki (magasépítő területen szerkezetépítő szakirány) szakképzettség, főiskolai szintű magasépítő üzemmérnöki, építészmérnöki, építőmérnöki (magasépítő területen szerkezetépítő szakirány) vagy városgazdasági üzemmérnöki (ezzel egyenértékű településmérnöki) szakképzettség vagy ezekkel egyenértékűnek elismert szakképzettség,

Ellátandó feladatok:
Építmények építési fennmaradási, használatbavételi, bontási engedélyezési eljárásának lefolytatása és használatbavétel tudomásul vétele. Más hatóságok megkeresésére adatszolgáltatás, szakhatóságként közreműködés.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
Jegyzői hatáskörbe tartozó I. fokú építéshatósági feladatok ellátása.


[ Teljes cikk ... ]
Tájékoztató
Feltoltve: 2016 dec 12 - 10:53
Tájékoztatom, hogy a Központi Statisztikai Hivatal, a KSH elnöke által 2017. évre engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre az Önök településén 2017. január 1. és március 31. között.

A felvétel Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma és neve:

Felnőttképzési felvétel
2229


Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal által megbízott, igazolvánnyal ellátott kérdezők végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások címét véletlenszerűen választottuk ki a statisztikai mintavétel reprezentativitásának szabályait követve. A válaszadás a kijelölt háztartásban élők számára nem kötelező, de részvételükkel nagymértékben hozzájárulnak az országról, régióról, településről készülő hiteles statisztikák előállításához.

Az adatfelvételek kizárólag statisztikai célból történnek, és az adatok csak összesített formában, a személyes azonosíthatóság lehetősége nélkül kerülnek nyilvánosságra. Az egyedi adatokat bizalmasan kezeljük, azok mások számára nem hozzáférhetőek. Az adatgyűjtés során a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvénynek, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénynek megfelelően járunk el.

A lakosság és az önkormányzat részére munkanapokon 8 és 16.30 óra között a (1) 345 6714 telefonszámon adunk további felvilágosítást. Az adatgyűjtések módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldal nyújt tájékoztatást, elsősorban az Adatszolgáltatóinknak →Nyomtatványok → Önkéntes adatgyűjtések menüpont alatt.

Köszönjük együttműködésüket, támogatásukat, mellyel hozzájárulnak a felmérés sikeres végrehajtásához!

Hegyi Csaba
főosztályvezető
www.ksh.hu

Meghívó
Feltoltve: 2016 dec 09 - 13:35
Értesítem, hogy Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2016. december 13-án (kedd) 16.00 órai kezdettel ülést tart, melyre ezúton meghívom.

Az ülés helye: Nagykátai Polgármesteri Hivatal tanácskozóterme (Dózsa György út 2. 6-os bejárat, emelet)

Napirendi pontok:
1./ Előzetes egyeztetés a 2017. évi költségvetésről
Előadó: polgármester

2./ 2017. évi belső ellenőrzési terv elfogadása
Előadó: polgármester

3./ Pályázat benyújtása a vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére, Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzat utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szüksége erő- és munkagébek beszerzése (VP6-7.2.1 -7.4.1.2-16) pályázati kiírásra
Előadó: polgármester

4./ dr. Botka Klára háziorvos számára rendelő biztosítása
Előadó: polgármester


[ Teljes cikk ... ]
Tájékoztató
Feltoltve: 2016 dec 01 - 14:33
A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2016. december 5/6-tól 2016. december 8/9-ig éjszakánként Nagykáta – Tápiószele állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A módosított menetrendet a csatolt hirdetmény tartalmazza.

Hirdetmény
Bálint Andrea
Személyközlekedési Igazgatóság
Web: www.kti.hu

Hirdetmény
Feltoltve: 2016 dec 01 - 10:52
Tápióbicske Község Önkormányzata az alábbi állásra keres megfelelő végzettséggel rendelkező jelentkezőket:

II. Háziorvosi (vegyes) körzet házi orvosi ellátása (kb. 1800 ellátott)

A körzet ellátásának helyettesítéssel történő ellátására az önkormányzat a szükséges lépéseket megtette.

A praxis a korábbi házi orvos halála miatt 2015. szeptember 5. napja óta betöltetlen.
2016. októberétől a praxis az önkormányzatra szállt, aki térítésmentesen adhatja ki a megfelelő végzettséggel rendelkező orvos számára.

Felújított és felszerelt rendelő, igény szerint 1,6 fő a pácienseket jól ismerő asszisztencia áll a leendő háziorvos rendelkezésére.

Az önkormányzat igény szerint szolgálati lakást tud biztosítani.

Betölthető: azonnal, feladat ellátási szerződéssel, október 1-től a praxis átvételével

Helyettesítés is szóba jöhet!

Kapcsolattartó:
Kanyó Sándor polgármester
+36 30 4753285
Oldal:       >>  

© 2008-2017 Nagykáta Város Önkormányzata