Nagykáta Város Honlapja
Tisztelt Látogatók, kedves Vendégeink!
Feltoltve: 2014 dec 08 - 07:31
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket Nagykáta Város honlapján!

Megtiszteltetés számomra, hogy a település  polgármestereként, önkormányzatunk nevében köszönthetem városunk polgárait és az ide érkezőket!

Született nagykátaiként sokat gondolkodtam azon, miként is lehetne megfogalmazni mindazt, ami városunkat leginkább jellemzi. Nehéz feladat, hiszen mi, lokálpatrióták talán elfogultak vagyunk. Számomra különleges hely Nagykáta hiszen itt születtem, itt éltek dédszüleim, nagyszüleim, szüleim, és különleges, mert az itt élő emberek, barátok mind-mind idekötnek. Ezért is viselem szívemen városunk sorsát, s ezért nagyon fontos, hogy az itt élő emberek életét jobbá, könnyebbé tegyem.

Képviselő-testületünk fő feladatának tekinti, hogy Nagykáta kellemes lakóhellyé váljék polgárai számára, ugyanakkor a meglévő értékeink, hagyományaink bemutatása mellett fontosnak tartjuk, hogy tájékoztassuk a város lakosságát és a településünk után érdeklődő, letelepedni és befektetni szándékozó kedves vendégeinket.

Őszintén remélem, hogy a közreadott információk az irántunk érdeklődőket segítik, hogy részletesen felfedezzék, megismerjék városunkat s kedvet adnak ahhoz, hogy személyesen is ellátogassanak hozzánk. Polgárainknak pedig segítséget nyújtanak ahhoz, hogy a helyi közügyekben még tájékozottabbak, jártasabbak legyenek.[ Teljes cikk ... ]
Tájékoztató
Feltoltve: 2016 szept 27 - 14:18
Október 15-ével megkezdődik a hivatalos fűtési szezon. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan a hűvösebb idő beköszöntével nem várják meg a szezon kezdetét, esténként felfűtik a lakásaikat. A háztartások zömében vegyes tüzelésű kazánt használnak. Önmagában ez nem okozhatna gondot, ha mindenki a megfelelő karbantartást követően és rendeltetésszerűen alkalmazná ezen eszközöket.

Felrobbant egy vegyes tüzelésű kazán egy család ház pincéjében Albertirsán a Kolozsvári utcában, szeptember 22-én kora délutáni órákban. A felhasadt kazán mellett tartózkodó két ember a kiáramló forró víz miatt égési sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították. A ceglédi hivatásos tűzoltók a helyiséget átvizsgálták – abban kár nem keletkezett, - valamint a még izzó parazsat a kazánból eltávolították. Ilyen és ehhez hasonló híreket gyakran olvashatunk, hallhatunk a különböző médiumokban. A káresemények megelőzése érdekében nem árt, ha tudjuk, hogy miért következhetnek be a robbanások és mit tehetünk annak érdekében, hogy a baj nem következzen be.

A legtöbb robbanás a kazánok helytelen használatából erednek, hiszen a tulajdonosok nem mindig megfelelően üzemeltetik az eszközöket. Sok esetben a műszaki állapotuk sem a legmegfelelőbb, és gyakran túlfűtik a szerkezeteket, ami már nem képes megbirkózni a megemelkedett nyomással. Egyéb okok is közrejátszhatnak a kazánok robbanásában, mint például egy esetleges áramszünet, aminek hatására leáll a keringető szivattyú. A modern kazánoknál ez ma már nem jelenthet gondot, hiszen egy túlnyomást szabályzó szelep biztosítani tudja az állandó és megfelelő üzemi nyomást.

Fontos, hogy minden begyújtás előtt győződjön meg arról:

- a tüzeléstechnikai berendezés és a fűtési rendszer az előírt mértékig fel legyen töltve vízzel,
- a csapok, szelepek és egyéb nyitó-záró szerelvények, nyitott, illetve az üzemeltetésnek megfelelő állásban legyenek,
- szivattyús fűtés esetén győződjön meg a szivattyú zavartalan működéséről és megfelelő áramellátásáról,
- ellenőrizze a termosztát helyes beállítását, a kondenzáció és ezzel együtt járó kátrányosodás, illetve az ebből eredő fokozott mértékű korrózió elkerülése érdekében.

A robbanásokat többnyire emberi mulasztás okozza, így a balesetek megelőzése érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani az alapvető szabályok betartására.

Huszár-Madarász Zsuzsanna
tűzoltó alezredes
Polgári védelmi felügyelő

Pályázati felhívás
Feltoltve: 2016 szept 27 - 06:56
Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdetmény Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője gazdasági ügyintéző, könyvelő munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2760 Nagykáta, Dózsa György út 2.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:
1. számú melléklet Pénzügyi és számviteli feladatkör Az I. besorolási osztályban: Felsőoktatásban szerzett gazdaságtudományi, közszolgálati, műszaki menedzser, gazdasági agrármérnöki, jogi, szakképzettség; vagy felsőoktatásban szerzett szakképzettség és gazdaságtudományi, statisztikai, informatikai, műszaki, logisztikai felsőfokú, illetve mérlegképes könyvelő szakképesítés.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
Szállítói és vevői számlák nyilvántartásba vétele, kontírozása és könyvelése a Polisz/ASP integrált számviteli rendszerrel. Kintlévőségek tételes nyilvántartása, fizetési felszólítások kiküldése. Kötelezettségek utalványoztatása, igazoltatása, érvényesíttetése és teljesítése banki terminálon keresztül. A Magyar Államkincstár felé beküldendő jelentések naprakészségének folyamatos biztosítása, közreműködés az időszakos és év végi beszámolók összeállításában. NAV felé bevallások benyújtása. Egyéb jogszabály szerint kötelező analitikus nyilvántartások vezetése.


[ Teljes cikk ... ]
Tájékoztató
Feltoltve: 2016 szept 16 - 12:53
A 2016-os Tápiófeszt rendezvényen készült fényképek megtekinthetőek az alábbi hivatkozáson:

Fényképek: Tápiófeszt 2016.

Web: www.tapiofeszt.hu
Hirdetmény
Feltoltve: 2016 szept 16 - 11:59
Magyarország Köztársasági Elnöke Országos Népszavazást tűzött ki.

A népszavazásra feltett kérdés:
„Akarja-e, hogy az Európai Unió
az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is
előírhassa nem magyar állampolgárok
Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

A szavazás napja: 2016. október 2.

www.valasztas.hu

Hirdetmény
Tájékoztató
Feltoltve: 2016 szept 14 - 13:00
A vörös rókák őszi veszettség elleni orális immunizálása céljából, Pest megye Dunától keletre eső területén belül, az alábbi települések teljes területére, a csalétek vakcina kiszórásának időpontjától számított 21 napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el.

A csalétek vakcina kiszórásának pest megyei időpontja: 2016. október 01. és október 04. közötti időszak.

Tájékoztató
dr. Husz Enikő Judit
járási hivatalvezető

Tájékoztató
Feltoltve: 2016 szept 12 - 07:16
A Központi Statisztikai Hivatal 2016-ban mikrocenzust tart. A mikrocenzus, más néven kis népszámlálás végrehajtását a 2015. évi X. törvény rendelte el, az adatfelvétel részleteit pedig a 65/2015 (III.25) számú kormányrendelet tartalmazza.

Az adatfelvételre 2016. október 1-je és november 8-a között kerül sor. A minta a lakások 10%-ára terjed ki, és 2148 településen mintegy 440 ezer háztartást és kb. egymillió embert érint. A mintába került háztartásokban élők számára a válaszadás kötelező.

Ezúton értesítjük, hogy Nagykáta település bekerült a 2016. évi mikrocenzus mintájába.

2016. október 1. és 9. között a kijelölt címeken élőknek lehetőségük lesz arra, hogy a kérdőívet interneten keresztül önállóan töltsék ki. Amennyiben az önkitöltés lehetőségével nem élnek, akkor 2016. október 10. és november 8. között a számlálóbiztos keresi fel a háztartást, hogy felvegye az adatokat.

Tájékoztató
Központi Statisztikai Hivatal

Pályázati kiírás
Feltoltve: 2016 szept 06 - 12:07
Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője gazdálkodási ügyintéző munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2760 Nagykáta, Dózsa György út 2.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:
1. számú melléklet: 19. Pénzügyi és számviteli feladatkör: II. besorolási osztályban: Gazdasági középiskolai végzettség; vagy középiskolai végzettség és gazdaságtudományi, statisztikai, banki ügyintézői, informatikai, műszaki, logisztikai, menedzserasszisztens szakképesítés.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
A Tápióvidéki Többcélú Kistérségi Társulás, Kistérségi Gondozási Központ valamint a Tápiómenti Területfejlesztési Társulás költségvetési szervek banki pénzforgalmának bonyolítása bank terminálon keresztül, ehhez kapcsolódó nyilvántartási és utalványoztatási feladatok ellátása. Szállítói és vevői számlák kontírozása és könyvelése a POLISZ rendszerben. Házipénztár forgalom könyvelése. Kötelezettségvállalások, más fizetési kötelezettségek, végleges kötelezettségek, követelések, adott és kapott előlegek, előirányzatok, tárgyi eszközök és egyéb analitikus nyilvántartások vezetése a három költségvetési szervhez kapcsolódóan. A Magyar Államkincstár felé havonta benyújtandó pénzforgalmi jelentések és negyedéves mérlegjelentések beküldése. Áfa bevallás összeállítása a könyvelési adatoknak megfelelően.


[ Teljes cikk ... ]
Pályázati kiírás
Feltoltve: 2016 aug 30 - 11:51
Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője építéshatósági ügyintéző munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2760 Nagykáta, Dózsa György út 2.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:

1. számú melléklet 15. Építésügyi igazgatási területen aa) egyetemi szintű építészmérnöki vagy építőmérnöki (magasépítő területen szerkezetépítő szakirány) szakképzettség, főiskolai szintű magasépítő üzemmérnöki, építészmérnöki, építőmérnöki (magasépítő területen szerkezetépítő szakirány) vagy városgazdasági üzemmérnöki (ezzel egyenértékű településmérnöki) szakképzettség vagy ezekkel egyenértékűnek elismert szakképzettség,

Ellátandó feladatok:
Építmények építési fennmaradási, használatbavételi, bontási engedélyezési eljárásának lefolytatása és használatbavétel tudomásul vétele. Más hatóságok megkeresésére adatszolgáltatás, szakhatóságként közreműködés.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
Jegyzői hatáskörbe tartozó I. fokú építéshatósági feladatok ellátása.


[ Teljes cikk ... ]
Pályázati kiírás
Feltoltve: 2016 aug 30 - 11:47
Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője gazdasági ügyintéző, könyvelő munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2760 Nagykáta, Dózsa György út 2.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:
1. számú melléklet Pénzügyi és számviteli feladatkör Az I. besorolási osztályban: Felsőoktatásban szerzett gazdaságtudományi, közszolgálati, műszaki menedzser, gazdasági agrármérnöki, jogi, szakképzettség; vagy felsőoktatásban szerzett szakképzettség és gazdaságtudományi, statisztikai, informatikai, műszaki, logisztikai felsőfokú, illetve mérlegképes könyvelő szakképesítés.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
Szállítói és vevői számlák nyilvántartásba vétele, kontírozása és könyvelése a Polisz/ASP integrált számviteli rendszerrel. Kintlévőségek tételes nyilvántartása, fizetési felszólítások kiküldése. Kötelezettségek utalványoztatása, igazoltatása, érvényesíttetése és teljesítése banki terminálon keresztül. A Magyar Államkincstár felé beküldendő jelentések naprakészségének folyamatos biztosítása, közreműködés az időszakos és év végi beszámolók összeállításában. NAV felé bevallások benyújtása. Egyéb jogszabály szerint kötelező analitikus nyilvántartások vezetése.


[ Teljes cikk ... ]
Tájékoztató
Feltoltve: 2016 aug 26 - 08:54
Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy cégünk a Magyar Kéményseprő Kft. továbbra is ellátja településünkön a kéményseprő- ipari tevékenységét.

A mellékletben tájékoztató található a kéményseprő- ipari szolgáltatással kapcsolatban.

Tájékoztató
Pályázati kiírás
Feltoltve: 2016 aug 18 - 09:15
Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője informatikus munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2760 Nagykáta, Dózsa György út 2.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:

1. számú melléklet 21.Informatikai feladatkör: I. besorolási osztályban: Felsőoktatásban szerzett műszaki, informatikai, informatikatanár, számítástechnika tanár szakképzettség; vagy felsőoktatásban szerzett szakképzettség és ügyvitelszervező, informatikus, programtervező, programozó, rendszerszervező felsőfokú szakképesítés.

Ellátandó feladatok:
Térinformatikai rendszer kiépítése, üzemeltetése, fejlesztése, közműállományok digitalizálása és beintegrálása a kiépítendő rendszerbe. A kiépítendő rendszer folyamatos karbantartása, fejlesztése, szoftveres támogatása.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
Térinformatikai rendszer kiépítése, üzemeltetése, fejlesztése.


[ Teljes cikk ... ]
Meghívó
Feltoltve: 2016 aug 11 - 13:51
II. Tápiómenti Gyermek és Ifjúsági Néptánc Találkozó

Időpontja: 2016. augusztus 19. 16 óra
Helyszín: Nagykáta, Művelődési Központ

Fellépnek:
- Ofella Sándor Hagyományőrző Népi Együttes - Tápiószecső
- Rozmaring Hagyományőrző Egyesület - Gomba
- Silló Réka
- Tápiómente Táncegyüttes utánpótlás csoportjai - Nagykáta

Kísér: Terék József és barátai

A belépés ingyenes!

Meghívó
Hasznos tanácsok motorosoknak
Feltoltve: 2016 aug 10 - 12:01
Egy tehergépkocsi közlekedett Sülysáp lakott területén belül Budapest irányából Nagykáta irányba 2016.07.20-án 17 óra 35 perc körüli időben. A tehergépjármű vezetője a Pesti út és az Úri út kereszteződésénél az ott kihelyezett "Kötelező haladási irány" közúti jelzőtábla hatálya ellenére balra kanyarodással kívánt megfordulni, amelynek során nem biztosított elsőbbséget a Sülysáp központjának irányából Budapest irányába a haladási iránya szerinti jobb oldali forgalmi sávban közlekedő motorkerékpáros személynek, aki elé befordulva behaladt az általa igénybe vett forgalmi sávba. A motorkerékpár vezetője a tehergépjárművel történő ütközés elkerülése érdekében a motorkerékpárral a jobb oldalára borult, amelynek során testével a tehergépkocsi jobb oldali hátsó kerekének csapódott. A baleset során a motorkerékpár vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a gondos orvosi ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette.

A motorkerékpáros balesetek legfőbb okait az emberi tényezőben, a jogkövető járművezetői magatartás hiányosságaiban kell keresni. A statisztikai elemzésekből megállapítható, hogy a motorkerékpáros balesetek első számú oka a sebesség nem megfelelő megválasztása, ezt követi a szabálytalan irányváltoztatás, haladás, kanyarodás és előzés.

A kétkerekű motoros járművel, valamint kerékpárral közlekedők baleseti kockázata átlag feletti. Ennek oka, hogy a motorkerékpárosokat, kerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásnak van kitéve. A motorkerékpárosok testi épségének megóvásában nagy szerepe van a megfelelő védőruházat és bukósisak kiválasztásának. A kánikulai időjárásban többen nem veszik fel a megfelelő védőruházatot, azonban az motorozáskor a nyári forróságban is elengedhetetlenül szükséges.


[ Teljes cikk ... ]
Pályázati felhívás
Feltoltve: 2016 aug 08 - 10:33
Estikék Idősek Otthona felvételt hirdet az alábbi munkakörökbe:

Ápoló: egészségügyi ápoló, szakápoló végzettséggel stb. munkatapasztalati évektől függően bruttó 180 - 205 ezer Ft/hó "E" kategória; "D" kategória bruttó 175-200 ezer Ft

Gondozó középfokú szociális végzettséggel: munkatapasztalati évektől függően bruttó 180 - 205 ezer Ft/hó "E" kategória; "D" kategória bruttó 175-200 ezer Ft

Gondozó alapfokú végzettséggel: szociális gondozó, vagy egyéb alapfokú szociális vagy egészségügyi (segédápoló)végzettség: munkatapasztalati évektől függően bruttó 172-180 ezer Ft

Gondozó szakvégzettség nélkül: feltétel 8 általános bruttó 170.500,- Ft

Takarító: végzettség nélkül

A munkajelentkezőknek Molnárné Retter Editet kell keresniük 06-70-932-5746 telefonszámon.

Munkavégzés helye: Estikék Gondozási Ápolási Intézmény, 2241 Sülysáp, Vasút u. 42. a vasútállomással szemben

www.estikek.hu
Oldal:       >>  

© 2008-2016 Nagykáta Város Önkormányzata