Nagykáta Város Honlapja

szólj hozzá: Nagykáta Város 20 éves


Kedves Látogató!
Feltoltve: 2008 ápr 16 - 11:40
Tisztelettel köszöntöm Nagykáta Város Honlapján!

Nagykáta valamennyi polgára nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt
a kitűnő Káta-Víz (gyógyvíz) városában. A Tápió-vidék központjában a Gödöllő-dombság, a Hajta patak, az Alsó- és Felső-Tápió ölelésében rengeteg látnivalóval várjuk kedves vendégeinket.

A város lakói megőrizték az ősök épített, szellemi és kulturális hagyományait. Ezért arra buzdítom a látogatót, hogy ne csak virtuálisan, hanem utcáinkon és a körülöttünk lévő védett természeti környezetben barangolva érezze át városunk sajátos hangulatát.

Reméljük, a valóságban is megtapasztalja a gyógyfürdő sós, jódos vizének egyedülálló gyógyhatását és a természetvédelmi területek tanösvényeinek látogatása alkalmával az itt élő emberek vendégszeretetét.

Tisztelettel és barátsággal:
Kocsi János
polgármester

Tájékoztató
Feltoltve: 2014 szept 21 - 13:36
Az alábbi melléklet tartalmazza a MÁV Zrt-hez kötődő lakások tájékoztatóját a rezsicsökkentésről, víz- és csatornadíj esetén.

Tájékoztató
Gyászjelentés
Feltoltve: 2014 szept 15 - 12:58
Meghívó
Feltoltve: 2014 szept 15 - 07:45
Mint minden év őszén, idén is szeretettel várjuk Önöket a nagykátai Városi Tájházba, hagyományos nyílt napjainkra. Állandó kiállításaink mellett, két időszaki kiállítással is készültünk, a Tápiómente Táncegyüttes 45 évét bemutató kiállítás mellett Pintácsi Éva csuhémunkáit tekinthetik meg a kedves érdeklődők.

Szakköreink is ezekben a napokban indulnak:
- lószőrékszer készítés,
- csipkeverés,
- szövés-fonás

Minden korosztály számára remek időtöltést kínálunk, látogassanak el hozzánk!

Őszi nyílt napok Kiállítás
Czakó Erika
Városi Könyvtár és Művelődési Központ
tajhaz.nagykata.hu

Felhívás
Feltoltve: 2014 szept 12 - 11:18
A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Mammográfiai állomása értesíti a 2014. szeptember 12-ére és 15-ére behívott hölgyeket, hogy a szűrővizsgálatot végző gép elromlott, ezért a szűrés elmarad.

Az értesítőben megadott telefonszámon lehet érdeklődni.
Karsainé Magyar Ildikó sk.
jegyző

Közlemény
Feltoltve: 2014 szept 11 - 17:05
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Kocsi János városunk polgármestere, a Pest Megyei Közgyűlés tagja, a Tápiómenti Területfejlesztési Társulás Elnöke hosszan tartó, súlyos betegség után 2014. szeptember 11-én elhunyt.

Kocsi Jánost Nagykáta Város Önkormányzata saját halottjának tekinti.


Tájékoztató
Feltoltve: 2014 szept 10 - 10:56
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az Ipoly- és a Zagyva-folyó vízgyűjtő területén szeptember 10-13. között jelentős mennyiségű, területi átlagban 80 mm-t meghaladó csapadék várható, mely a folyókon készültségi szintet elérő árhullám kialakulását eredményezheti.

Az alábbi melléklet tartalmazza a a KDVVIZIG Vízrajzi Csoportja által készített előrejelzést.

Tájékoztató
Közlemény
Feltoltve: 2014 szept 05 - 18:39
Tájékoztatom a nemzetiségi jelölő szervezet képviselőjét, hogy a települési nemzetiségi jelöltet állító nemzetiségi jelölő szervezet számára a névjegyzékben a nemzetiség választópolgáraként szereplő választópolgárok nevének és lakcímének kiadása miatt a Helyi Választási Iroda 2014. szeptember 7-én /vasárnap/ 8-16 óráig ügyeletet tart.

Telefonos elérhetőség: 06-29/641-100.

Nagykáta, 2014. szeptember 5.
Karsainé Magyar Ildikó sk.
HVI vezetője

Közlemény
Feltoltve: 2014 szept 05 - 18:33
A Központi Statisztika Hivatal a KSH Elnöke által engedélyezett 2014. évi adatgyűjtési program szerint önkéntes adatszolgáltatáson alapuló felmérést hajt végre.

Az Európai lakossági egészségfelmérés (ELEF2014) ötévenkénti végrehajtását az Európai Parlament és Tanács 1338/2008/EK rendelete írja elő az Európai Unió tagállamai számára. A nemzetközi összehasonlítást is lehetővé tévő adatfelvétel Magyarországon 2014. szeptember 15-től december 15-ig tart, célja a lakosság egészségi állapotának, életmódjának és az egészségügyi szolgáltatásokkal való elégedettségének vizsgálata. Ezek az információk - az uniós adatszolgáltatási kötelezettségünk teljesítésén túl - hozzájárulhat az egészségpolitikai intézkedések meghozatalához és az egészségügyi ellátórendszer minőségének javításához.

A válaszadó személyeket, az ország 532 településéről összesen 9479 főt, véletlen mintavétellel választottuk ki. A felvételben részt vevők névre szóló értesítő levelet kapnak, majd a KSH összeírója a fent jelzett időszakban felkeresi őket. Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők hivatalos igazolvánnyal rendelkeznek.

Honlap: www.ksh.hu/elef
E-mail: elef@ksh.hu
Telefon: 06-1-345-6676 (H-CS: 8-16 óra; P: 8-14 óra)

További információk a mellékletben találhatók:

Közlemény
Felhívás
Feltoltve: 2014 szept 02 - 15:46
Értesítjük Nagykáta város lakosságát, hogy 2014. szeptember 29. és október 03. között lomtalanítás lesz. A Nagykátai Gyógyfürdő és Egyéb Szolgáltató Nonprofit Kft. a lomtalanításból származó feleslegessé vált lomokat a heti kommunális hulladékszállítással megegyező napon szállítja el.

A város lomtalanítását körzetenként végezzük:
Lomtalanítási napok
- Hétfői körzet: 2014.09.29. hétfő
- Keddi körzet: 2014.09.30. kedd
- Szerdai körzet: 2014.10.01 szerda
- Csütörtöki körzet: 2014.10.02 csütörtök
- Pénteki körzet: 2014.10.03. péntek

Külterületi lomtalanítás (Erdőszőlő):
A Nagykátai Gyógyfürdő és Egyéb Szolgáltató Nonprofit Kft. Erdőszőlő területén a lomtalanításból származó feleslegessé vált lomokat a 2014.10.07-én szállítja el.

A lomok kihelyezése az ingatlanok elé reggel 7 óráig történhet, csak a megadott körzetenkénti napokon.

Kerti hulladékok, építési törmelék, vegyi anyag, akkumulátor, autógumi illetve egyéb veszélyes és undorkeltő anyag nem kerül elszállításra.

Hagyaték elszállítása csak külön megrendelésre történhet! (fizetés ellenében)


Nagykátai Gyógyfürdő és Egyéb Szolgáltató Nonprofit Kft.

Tájékoztató
Feltoltve: 2014 szept 02 - 13:50
Ősszel kezdetét veszi a szüret időszaka, ilyenkor jellemző veszélyforrás a mustgáz. Évente mintegy ötven alkalommal riasztják a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit a mustgáz miatt, gyakran halálos kimenetelű balesethez is vezethet a figyelmetlenség.

A mustgáz a must erjedése során felszabaduló szén-dioxid. Ez a gáz színtelen, szagtalan, a levegőnél körülbelül másfélszer nehezebb, zárt helyiségekben, a levegőt kiszorítva, a föld közelében terül el. Nagyobb koncentráció belégzése oxigénhiányos állapotot okozhat, ami kihat a központi idegrendszer működésére. Ennek jelei szédülés, hányinger, álmosság, mentális zavar és eszméletvesztés. Nagyon fontos ilyenkor a borospincét üzemeltetők odafigyelése, mivel a szén-dioxid a borkészítés folyamata során, erjedés közben szabadul fel olyan mennyiségben, hogy az gondot tud okozni.


[ Teljes cikk ... ]
Tájékoztató
Feltoltve: 2014 szept 01 - 16:21
Egy sikeres program megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjáért és sikeres foglalkoztatásáért: Az NRSZH TÁMOP 1.1.1 projekt

A szakmai és anyagi támogatásért ez év végéig még lehet jelentkezni!

Napjainkra hazánkban - és az Európai Unió szinte minden országában - átalakult a megváltozott munkaképességű emberekről való gondolkodásmód, és az őket érintő támogatási rendszerek is radikálisan megváltoztak: az elvesztett képességekről, a megmaradtakra került át a hangsúly, azokra a képességekre, amelyeket sikerrel lehet hasznosítani.
Az újrakezdéshez persze segítség kell. Az Unió összes államában kialakultak és alakulnak a támogatott foglalkoztatási formák, segítő programok. Ilyen mindenre kiterjedő szolgáltatásokat nyújt a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal keretében megvalósuló TÁMOP-1.1.1-12/1 ”Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” elnevezésű kiemelt projekt.


[ Teljes cikk ... ]
Parlagfű elleni védekezés
Feltoltve: 2014 aug 27 - 07:37
Az alábbi melléklet tartalmazza a Pest Megyei Kormányhivatal Nagykátai Járási Földhivatala felhívását a parlagfű elleni védekezés tárgyában.

Felhívás
Felhívás társadalmi egyeztetésre
Feltoltve: 2014 aug 19 - 15:31
Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzati rendeletek előkészítésében való társadalmi részvétel szabályairól szóló 13/2012. (IX.17.) önkormányzati rendelete alapján társadalmi egyeztetésre kell bocsátani az önkormányzati rendelet tervezetét, előzetes hatásvizsgálatát és indokolását.

A rendelet értelmében társadalmi egyeztetésre közzétesszük a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól .../2014. (VIII..) önkormányzati rendelet módosításának tervezetét.

Kérjük, hogy a rendelet-tervezettel kapcsolatos véleményét a titkarsag@nagykata.hu e-mail címre vagy Nagykáta Város Jegyzőjének címezve a 2760 Nagykáta, Dózsa Gy. út 2. postacímre küldje meg.
A véleményezésre 5 munkanap áll rendelkezésre.
A közzététel napja: 2014. augusztus 19.

Egyedi válaszadási kötelezettség nem áll fenn a beérkezett véleményekkel kapcsolatban.
Névtelenül érkezett vélemény nem vehető figyelembe.

Nagykáta, 2014. augusztus 19.

Rendelet-tervezet
Előzetes hatásvizsgálat
Kocsi János
polgármester

Tájékoztató
Feltoltve: 2014 aug 18 - 14:25
Az alábbi melléklet tartalmazza a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának kifüggesztési kérelmét. A fenntartási terv tervezetét a Nagykáta, Dózsa György út 2. 6-os bejárat emeletén lehet megtekinteni.

Tájékoztató
Oldal:       >>  

© 2008-2014 Nagykáta Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal