Nagykáta Város Honlapja
Tisztelt Látogatók, kedves Vendégeink!
Feltoltve: 2014 dec 08 - 07:31
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket Nagykáta Város honlapján!

Megtiszteltetés számomra, hogy a település  polgármestereként, önkormányzatunk nevében köszönthetem városunk polgárait és az ide érkezőket!

Született nagykátaiként sokat gondolkodtam azon, miként is lehetne megfogalmazni mindazt, ami városunkat leginkább jellemzi. Nehéz feladat, hiszen mi, lokálpatrióták talán elfogultak vagyunk. Számomra különleges hely Nagykáta hiszen itt születtem, itt éltek dédszüleim, nagyszüleim, szüleim, és különleges, mert az itt élő emberek, barátok mind-mind idekötnek. Ezért is viselem szívemen városunk sorsát, s ezért nagyon fontos, hogy az itt élő emberek életét jobbá, könnyebbé tegyem.

Képviselő-testületünk fő feladatának tekinti, hogy Nagykáta kellemes lakóhellyé váljék polgárai számára, ugyanakkor a meglévő értékeink, hagyományaink bemutatása mellett fontosnak tartjuk, hogy tájékoztassuk a város lakosságát és a településünk után érdeklődő, letelepedni és befektetni szándékozó kedves vendégeinket.

Őszintén remélem, hogy a közreadott információk az irántunk érdeklődőket segítik, hogy részletesen felfedezzék, megismerjék városunkat s kedvet adnak ahhoz, hogy személyesen is ellátogassanak hozzánk. Polgárainknak pedig segítséget nyújtanak ahhoz, hogy a helyi közügyekben még tájékozottabbak, jártasabbak legyenek.[ Teljes cikk ... ]
Meghívó
Feltoltve: 2016 okt 28 - 13:39
A Tápió Közalapítvány natúrpark létrehozását tervezi a térségben a helyi önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, helyi termelőkkel, kézművesekkel és vállalkozókkal együttműködve.

Ennek kapcsán várunk minden érdeklődőt egy tájékoztató fórumra, ahol bemutatjuk a terveinket és a bekapcsolódás lehetőségeit.

Tájékoztató fórum időpontja: 2016.11.15. (kedd) 18.00

Helyszíne: Nagykáta, Városi Könyvtár

További részletek: www.hajtapartja.hu/naturpark

Meghívó
Tájékoztató
Feltoltve: 2016 okt 28 - 07:42
A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2016. november 3-tól 2016. november 5-ig és 2016. november 7-től 2016. november 10-ig Rákoshegy – Mende állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A módosított menetrendet a csatolt hirdetmény tartalmazza.

Hirdetmény
Bálint Andrea
Személyközlekedési Igazgatóság
Web: www.kti.hu

Tájékoztató
Feltoltve: 2016 okt 28 - 07:35
A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2016. november 10-től 2016. november 12-ig és 2016. november 14-től 2016. november 16-ig Mende – Tápiószecső állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A módosított menetrendet a csatolt hirdetmény tartalmazza.

Hirdetmény
Bálint Andrea
Személyközlekedési Igazgatóság
Web: www.kti.hu

Tájékoztató
Feltoltve: 2016 okt 21 - 12:38
A 2016. május 20-án megjelent és 2016. június 4. napjától hatályba lépett vízjogi jogszabályok változása folytán, "a vízgazdálkodásról" szóló 1995. évi LVII. törvény (továbbiakban: Vgtv.) 29. § (7) bekezdése alapján mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő, aki a Vgtv. módosításáról szóló 2016. évi XLI. törvény hatálybalépését megelőzően (2016. június 4. előtt) vízjogi engedély nélkül létesített vízkivételt biztosító vízilétesítményt, ha annak vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárását 2018. december 31-ig kérelmezi és az engedély megadásának feltételei fennállnak.

Az engedélyezési eljárással kapcsolatos információkat a csatolt tájékoztató tartalmazza.

Tájékoztató
Adatlap
Tájékoztató
Feltoltve: 2016 okt 19 - 08:15
Az idejében felismert melldaganat gyógyítható!

A korai felismerés eszköze a mammográfiás szűrővizsgálat.

A Nagykátán lakó, 45–65 éves nők, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt két év, meghívólevelet kapnak, amin szerepel, hogy mikor várják őket a

Flór Ferenc Kórházban
2143 Kistarcsa, Semmelweis tér 1.
tel.: 06 (28) 507-126)
vizsgálatra.

Vegyen részt Ön is a mammográfiás szűrővizsgálaton! A szűrővizsgálat térítésmentes.

Információ:
Budapest Főváros Kormányhivatala
Népegészségügyi Főosztály
tel.: 06 (1) 465-3823

A lehetőség adott! Éljen vele!

2016. november 7-18.

Tájékoztató
Tájékoztató
Feltoltve: 2016 okt 18 - 13:31
A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2016. október 29-én a Budapest – Újszász – Szolnok vasútvonal végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Nagykáta – Tápiószele állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a mellékletben megjelölt menetrend alapján.

A módosított menetrendet a csatolt hirdetmény tartalmazza.

Hirdetmény
Bálint Andrea
Személyközlekedési Igazgatóság
Web: www.kti.hu

Meghívó
Feltoltve: 2016 okt 17 - 07:24
Nagykáta Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves Családját az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésre.

Időpontja: 2016. október 23. vasárnap 10.00 óra

Helyszín: Nagykáta, Szabadság tér

Ünnepi műsor:
- Mátray Gábor Általános Iskola tanulóinak műsora
- Tápiómente Táncegyüttes műsora
- Ünnepi beszédet mond: Dorner Gábor polgármester
- Emlékezés az egykori nagykátai eseményekben résztvevőkre

Közreműködik:
- NAGYKÁTAI FÚVÓSZENEKAR
- MÁTRAY GÁBOR ÁLTALÁNOS ISKOLA
- NAGYKÁTAI HONVÉDTÜZÉR HAGYOMÁNYŐRZŐ CSAPAT
- TÁPIÓMENTE TÁNCEGYÜTTES

Meghívó
Pályázati felhívás
Feltoltve: 2016 okt 14 - 11:15
Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője építéshatósági ügyintéző munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2760 Nagykáta, Dózsa György út 2.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:
1. számú melléklet 15. Építésügyi igazgatási területen aa) egyetemi szintű építészmérnöki vagy építőmérnöki (magasépítő területen szerkezetépítő szakirány) szakképzettség, főiskolai szintű magasépítő üzemmérnöki, építészmérnöki, építőmérnöki (magasépítő területen szerkezetépítő szakirány) vagy városgazdasági üzemmérnöki (ezzel egyenértékű településmérnöki) szakképzettség vagy ezekkel egyenértékűnek elismert szakképzettség,

Ellátandó feladatok:
Építmények építési fennmaradási, használatbavételi, bontási engedélyezési eljárásának lefolytatása és használatbavétel tudomásul vétele. Más hatóságok megkeresésére adatszolgáltatás, szakhatóságként közreműködés.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
Jegyzői hatáskörbe tartozó I. fokú építéshatósági feladatok ellátása.


[ Teljes cikk ... ]
Tájékoztató
Feltoltve: 2016 okt 11 - 12:43
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2016. október 15-én (szombaton) a Polgármesteri Hivatal zárva tart.

Szíves megértésüket kérjük!
Karsainé Magyar Ildikó sk.
jegyző

Tájékoztató
Feltoltve: 2016 okt 11 - 12:13
Mustgáz – minden évben áldozatává válik valaki.

Az ősz a szüret és ezzel együtt a borkészítés időszaka, e periódus jellemző veszélyforrása a mustgáz. Évről évre csaknem tucatszor riasztják miatta a tűzoltókat, nem múlik el esztendő tragédia nélkül, tavaly Szekszárdon szedett áldozatot a mustgáz.

A mustgáz tulajdonképpen a szőlő levének erjedése során keletkező szén-dioxid. Ez a gáz színtelen, szagtalan, a levegőnél másfélszer nehezebb, zárt térben a levegőt kiszorítva, a padlótól tölti fel a helyiséget. A szén-dioxid önmagában nem mérgező, de mivel kiszorítja a levegőt a pincéből, oxigénhiányos állapotba kerül, aki mustgázzal teli zárt helyen tartózkodik.
A gáz miatti oxigénhiány szédülést, álmosságot, eszméletvesztést, végül pedig fulladásos halált okoz.

A mustgázzal kapcsolatos balesetek a borospincék szellőztetésével, illetve szén-dioxid-érzékelők telepítésével megelőzhetőek.

Alkalmazható a közismert gyertyás módszer is, amikor az ember egy gyertyával a kezében megy le a pincébe. Lényeges azonban, hogy a gyertyát ne a vállmagasságban, előre kinyújtott kezében tartsa a pincébe igyekvő, hanem eressze derékmagasság alá. Ez azért fontos, mert már 10 százalékos szén-dioxid-koncentráció is eszméletvesztést, kis idő elteltével pedig fulladásos halált okozhat, de a gyertyaláng csak 14 százalékos mustgáz-koncentrációnál alszik ki. A legegyszerűbb megoldás egy rúdhoz erősített égő gyertyát tartani lábmagasságban. Ha a gyertyaláng kialszik, akkor nincs elég oxigén a pincében, azonnal el kell hagyni a helyiséget.

Sem a gázálarc, sem a gázmaszk nem nyújt védelmet az oxigénhiányt okozó mustgáz ellen, csak sűrített levegős légzőkészülékben lehet biztonságosan lemenni egy szén-dioxiddal telített pincébe. Ezért aki mustgázzal kapcsolatos balesetet észlel, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot!

Forrás: BM OKF
Bursa Hungarica 2017
Feltoltve: 2016 okt 04 - 07:11
Tisztelt Pályázó!

Nagykáta Város Önkormányzata, az Emberi Erőforrás Minisztériumával együttműködve, ezennel kiírja 2017. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot nappali tagozatos, felsőoktatási hallgatók számára a 2016/2017. tanév második és a 2017/2018. tanév első félévére vonatkozóan (A), valamint felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára (B).

A pályázat célja a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer keretében az esélyteremtés a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatására.

Részletes pályázati kiírás itt olvasható:

Bursa pályázat A
Bursa pályázat B
Mellékletek

Pályázat benyújtásának menete:
1. Regisztráció (korábbi pályázók a meglévő adatokkal tudnak belépni) a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (EPER-Bursa rendszer): https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

2. Pályázat feltöltése
http://www.emet.gov.hu/hatter_1/bursa_hungarica2/

3. Személyes benyújtás (pályázati űrlap és kötelező mellékletek) Nagykátai Polgármesteri Hivatal 2760 Nagykáta, Dózsa György u. 2. 6-os bejárat, titkárság (29-641-104)

FIGYELEM!

Az elektronikus úton már rögzített, majd kinyomtatott „A” vagy „B” típusú pályázati űrlapot és a kötelező mellékleteket 2016. november 8. 16.00 óráig kell benyújtani Nagykátai Polgármesteri Hivatal (2760 Nagykáta, Dózsa György u. 2. 6-os bejárat) Titkárságra.

Felhívás
Meghívó
Feltoltve: 2016 okt 02 - 08:22
Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a 2016. november 7-én (hétfő) 17.00 órakor tartandó közmeghallgatásra.

Helye: Bartók Béla Művelődési Központ nagyterme (Nagykáta, Bajcsy- Zs. út 9.)

Napirendi pontok:

1./ Tájékoztató a szennyvízcsatornázás II. üteméről

2./ Beszámoló a képviselő-testület munkájáról

3./ Egyebek

Minden érdeklődő megjelenésére számítunk!
Nagykáta Város Önkormányzata
Képviselő-testülete

Hirdetmény
Feltoltve: 2016 szept 30 - 14:12
Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Kormányablakunkban 2016. október 1-jén (szombaton) 8:00 órától 14:00 óráig és október 2-án (vasárnap) 8:00 órától 19:00 óráig ügyeletet tartunk.

Az ügyeleti időben kizárólag az

- ideiglenes személyazonosító igazolványt, valamint
- lakcímkártya pótlását igénylő ügyfeleket fogadjuk.

Hirdetmény
Tarnavölgyiné dr. Tényi Ágnes
járási hivatalvezető

Tájékoztató
Feltoltve: 2016 szept 27 - 14:18
Október 15-ével megkezdődik a hivatalos fűtési szezon. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan a hűvösebb idő beköszöntével nem várják meg a szezon kezdetét, esténként felfűtik a lakásaikat. A háztartások zömében vegyes tüzelésű kazánt használnak. Önmagában ez nem okozhatna gondot, ha mindenki a megfelelő karbantartást követően és rendeltetésszerűen alkalmazná ezen eszközöket.

Felrobbant egy vegyes tüzelésű kazán egy család ház pincéjében Albertirsán a Kolozsvári utcában, szeptember 22-én kora délutáni órákban. A felhasadt kazán mellett tartózkodó két ember a kiáramló forró víz miatt égési sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították. A ceglédi hivatásos tűzoltók a helyiséget átvizsgálták – abban kár nem keletkezett, - valamint a még izzó parazsat a kazánból eltávolították. Ilyen és ehhez hasonló híreket gyakran olvashatunk, hallhatunk a különböző médiumokban. A káresemények megelőzése érdekében nem árt, ha tudjuk, hogy miért következhetnek be a robbanások és mit tehetünk annak érdekében, hogy a baj nem következzen be.

A legtöbb robbanás a kazánok helytelen használatából erednek, hiszen a tulajdonosok nem mindig megfelelően üzemeltetik az eszközöket. Sok esetben a műszaki állapotuk sem a legmegfelelőbb, és gyakran túlfűtik a szerkezeteket, ami már nem képes megbirkózni a megemelkedett nyomással. Egyéb okok is közrejátszhatnak a kazánok robbanásában, mint például egy esetleges áramszünet, aminek hatására leáll a keringető szivattyú. A modern kazánoknál ez ma már nem jelenthet gondot, hiszen egy túlnyomást szabályzó szelep biztosítani tudja az állandó és megfelelő üzemi nyomást.

Fontos, hogy minden begyújtás előtt győződjön meg arról:

- a tüzeléstechnikai berendezés és a fűtési rendszer az előírt mértékig fel legyen töltve vízzel,
- a csapok, szelepek és egyéb nyitó-záró szerelvények, nyitott, illetve az üzemeltetésnek megfelelő állásban legyenek,
- szivattyús fűtés esetén győződjön meg a szivattyú zavartalan működéséről és megfelelő áramellátásáról,
- ellenőrizze a termosztát helyes beállítását, a kondenzáció és ezzel együtt járó kátrányosodás, illetve az ebből eredő fokozott mértékű korrózió elkerülése érdekében.

A robbanásokat többnyire emberi mulasztás okozza, így a balesetek megelőzése érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani az alapvető szabályok betartására.

Huszár-Madarász Zsuzsanna
tűzoltó alezredes
Polgári védelmi felügyelő

Oldal:       >>  

© 2008-2016 Nagykáta Város Önkormányzata