Nagykáta Város Honlapja
Meghívó
Feltoltve: 2017 ápr 27 - 11:51
A Tápiómente Táncegyüttes május 6-án már harmadik alkalommal látja vendégül Nagykátán a Tápiómente és környékének utánpótláskorú néptáncosait, énekeseit. Kezdeti tervünk nem változott, szeretnénk egy jó hangulatú rendezvényen találkozási, fellépési lehetőséget adni a magyar néphagyományokat a hétköznapjaikban megélő fiataloknak. Örülünk, hogy az idei esztendőben ilyen sok településről érkeznek résztvevők.

Idén Csehországból is érkeznek barátaink. A kunovicei Children Folklore Ensemble Handrláček sorra a legjobbak között szerepel a helyi, illetve nemzetközi versenyeken, nagykátai utazásuk után már másnap indulnak Albániába egy fesztiválra.

A napot táncházzal zárjuk.

Belépődíj nincs, nagy szeretettel várunk mindenkit!

Meghívó

Gyászjelentés
Feltoltve: 2017 ápr 27 - 07:47
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Akantisz Marcell Nagykáta Város Díszpolgára, korábban a Nagykáta Járási Hivatal vezetője 2017. április 23-án, életének 81. évében elhunyt.

2017. április 27-én, délután 17 órakor a Római Katolikus Egyház szertartása szerint a nagykátai temetőben helyezik örök nyugalomra.

Gyászjelentés
Pályázati felhívás
Feltoltve: 2017 ápr 26 - 08:38
Nagykáta Város Önkormányzata bérbe adja a tulajdonát képező Gyógy-és Strandfürdő területén a Jászberényi út felöli oldalon kijelölt 102 m2 nagyságú meleg konyhás éttermet és az előtte lévő 100 m2 díszburkolattal ellátott területet.

A bérlet időtartama: 2017. június 1. – 2019. december 31.

A bérlet idejére a nyertes pályázó előre, a szerződéskötéssel egyidőben 500.000.-Ft kauciót köteles letenni az önkormányzat számlájára a bérleti díjon felül.

A megajánlott minimális éves bérleti díj összege: 1.500.000.-Ft+ÁFA. A pályázat nyertese a legmagasabb ajánlatot benyújtó pályázó. A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályázat eredményeként megállapított bérleti díj összege évente az infláció mértékével növekszik.

Bérlő a bérleti díjat számla ellenében két egyenlő összegben köteles megfizetni, minden év május 1. és augusztus 31. napjáig bezáróan. A 2017. évi bérleti díj első része 2017. június 30-ig esedékes. A bérlő kötelezettséget vállal a strandfürdő nyitvatartási ideje alatt a meleg konyhás étterem folyamatos üzemeltetésére.

A bérlő feladata a közüzemi szerződések megkötése.

A képviselő- testület fenntartja a jogot, hogy a pályázatot eredménytelennek nyilvánítja.

Elérhetőségi címmel, telefonszámmal ellátott borítékban elhelyezett pályázatokat 2017. május 23-i beérkezéssel kell benyújtani Nagykáta város jegyzőjéhez címezve (2760 Nagykáta, Dózsa Gy. út 2.).

Az elbírálás időpontja a pályázat benyújtását követő képviselő-testületi ülés”.
Tájékoztató
Feltoltve: 2017 ápr 25 - 13:23
Ezúton értesítjük Önöket, hogy a lakossági igények széles körű kiszolgálása érdekében a személyes ügyfélfogadáson kívül, írásban is bejelenthetőek a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást érintő adatváltozások.

Továbbá az ügyfélszolgálati rendszer keretében felmerülő problémák, panaszok, észrevételek megoldására Társaságunk Központi Ügyfélszolgálatán, valamint postai, telefonos és internetes kapcsolattartással áll az Ügyfelek rendelkezésére:

2700 Cegléd, Pesti út. 65.
Telefon: 06 53/500-152, 06 53/500-153
Fax: 06 53/505-566,
E-mail: ugyfelszolgalat@okoviz.hu

Központi ügyfélszolgálat:
hétfő: 800 - 20 00
kedd - csütörtök: 8 00 – 15 00
(péntek: nincs ügyfélfogadás)

Írásban tett adatváltozás bejelentése:

Társaságunk honlapján elérhetőek az adatváltozás bejelentéséhez szükséges formanyomtatványok:

http://okoviz.hu/nyomtatvanyok/, melyek szabadon nyomtathatók.

A bejelentők szükség szerinti kitöltésével és az adatváltozás jellegéből adódó igazolások, személyes iratok (másolatainak) megküldésével, írásos formában (levél, e-mail) is van lehetőség az ügyintézésre, amennyiben a személyes bejelentés nem megoldható.

http://okoviz.hu/wp-content/%C3%9CGYINT%C3%89Z%C3%89S-MENETE.pdf fontos információkat tartalmaz az ügyintézéshez szükséges dokumentumokról.

„ÖKOVÍZ” Nonprofit Kft.

Tájékoztató
Feltoltve: 2017 ápr 25 - 11:28
Locsoljon kevesebb csatornadíjjal! A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. tájékoztatója:

Itt a tavasz, indul a locsolási szezon. Aki öntözni szeretne, vagy szereltessen locsolómérőt, vagy használja ki a vízmű locsolási kedvezményét. Ha jogosult és kertes házban lakik, mérlegeljen!

A locsolómérő felszereltetése mindenképp plusz kiadással (tervezés, szerelés, vízmérő) jár. A költségek akkor térülnek meg gyorsabban, ha minél több olyan vizet használ, ami nem kerül a csatornába. Egy átlagos kertes családi háznál akár már egy szezon alatt megtérülhet egy locsolómérő, ha havonta 20 m3- nél több vizet locsol el. Akinek kevesebb is elég, az használja ki a vízmű locsolási kedvezményét.

A kerttulajdonos fogyasztóink kétféleképp csökkenthetik a locsolásra elhasznált ivóvíz után fizetendő szennyvíz-elvezetési díjat:
1. Május 1. és szeptember 30. közötti időszakban a szennyvízdíjban megjelenő 10 %-os átalánydíjas locsolási kedvezménnyel. A locsolási kedvezményt a helyi önkormányzatok rendeletben biztosítják a csatornával ellátott kertes házak részére (a jogszabályban meghatározott feltételek megléte esetén). Ennek mértéke az ingatlan bekötési vízmérőjén mért, kedvezményes időszakhoz tartozó vízhasználat rendeletben meghatározott hányada. Ehhez az igénylőlapot, a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. –nél igényelhetik személyesen vagy letölthetik társaságunk honlapjáról, amit aztán két példányban kell az illetékes üzemigazgatósághoz eljuttatni. (Ez alól mezőtúri fogyasztóink mentesülnek, itt az önkormányzat kérvény nélkül biztosítja a kedvezményt.)

2. Locsolási célú mellékvízmérő felszerelésével, mely lehetőséget biztosít arra, hogy a kertöntözésre használt víz után kizárólag vízdíjat – csatornadíjat azonban ne- kelljen fizetni.
Figyelem! A kedvezmények közül természetesen egyszerre csak az egyik vehető igénybe. Éppen ezért azok, akik korábban már igényelték és részesültek a 10 %-os kedvezményben, de a továbbiakban a locsolási mellékvízmérő felszerelése mellett döntenek, először le kell mondaniuk a korábban érvényesített kedvezményükről.


[ Teljes cikk ... ]
Meghívó
Feltoltve: 2017 ápr 21 - 13:23
Értesítem, hogy Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. április 25-én (kedd) 16.00 órai kezdettel ülést tart, melyre ezúton meghívom.

Az ülés helye: Városi Könyvtár Vadász utcai rendezvényterme (Dózsa György út 15/a.)

Napirendi pontok:
1./ Tájékoztatás a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között történt fontosabb eseményekről
Előadó: polgármester

2./ Rendelet alkotás a 2017. évi igazgatási szünet elrendeléséről
Előadó: polgármester

3./ Sportcélú pályázati kiírásra beérkezett pályázatok elbírálása
Előadó: polgármester

4./ Ceglédi Szakképzési Centrum intézményátszervezési javaslatának véleményezése
Előadó: polgármester

5./ Ceglédi Szakképzési Centrum Nagykátai Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tagintézmény-vezetői pályázat véleményezése
Előadó: polgármester


[ Teljes cikk ... ]
Munkaszüneti nap a Rendőrségen
Feltoltve: 2017 ápr 20 - 10:26
Szent György nap, a Rendőrség napja.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Szent György nap, a Rendőrség napja alkalmából 2017. április 24-e a Rendőrség hivatásos állománya számára munkaszüneti nap. Erre való tekintettel a megyei rendőr-főkapitányságokon, a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken ezen a napon az ügyfélfogadás szünetel.

A bejelentések felvétele ezen a napon is biztosított a rendőrkapitányságokon.

Tájékoztató
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Értesítés
Feltoltve: 2017 ápr 20 - 07:14
A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. értesíti a Tisztelt Felhasználókat, hogy 2017.04.24. és 05.12. között 19.00 órától 07.00 óráig az egészséges ivóvíz biztosítása érdekében Nagykáta település ivóvízhálózatán csőhálózat mosatást végez.

A munkálatok átmeneti enyhe nyomáscsökkenéssel, vízzavarosodással járhatnak.

Abban az esetben, ha egy-egy szakasz mosatása előtt kollégáink azzal kell, hogy számoljanak, hogy az ivóvízhálózat mosatásánál a vízminőségben érzékelhető változás, esetlegesen minőségi romlás következhet be, akkor erről az adott szakasz mosatása előtt külön szórólap segítségével értesítik az adott szakasz felhasználóit.

A TRV Zrt. a Tisztelt Felhasználók megértését és szíves türelmét kéri.

Értesítés
Meghívó
Feltoltve: 2017 ápr 19 - 15:39
Tisztelettel meghívjuk Önt, családját és barátait a városi majális és főzőversenyre.

Időpontja: 2017. 04. 30. vasárnap

Helyszín: Termál Strand

10.30 Ünnepélyes megnyitó a szabadtéri színpadon
13.30 Dér Heni koncert
18.30 Péter Sramek koncert

- Városi óvodák, iskolák, civil szervezetek műsora
- Kézműves bemutatók
- Főzőverseny
- Tombolahúzás
- Tápiómenti halas ételek különversenye
- IV. Nagykátai Járási Nyugdíjas Találkozó és Főzőverseny
- Nemzetközi rönkhúzó verseny

Részletes program a mellékletben található.

Meghívó
Tájékoztató
Feltoltve: 2017 ápr 13 - 12:14
A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2017. április 22-től 2017. április 23-ig, valamint 2017. április 24-én Budapest-Keleti pályaudvar – Kőbánya-felső vasútállomás között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Hirdetmény
Hirdetmény
Bálint Andrea
Személyközlekedési Igazgatóság
www.kti.hu

Pályázati felhívás
Feltoltve: 2017 ápr 12 - 13:34
Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Nagykátai Polgármesteri Hivatal Jegyzője építéshatósági ügyintéző munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2760 Nagykáta, Dózsa György út 2.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III. 7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:
1. számú melléklet 15. Építésügyi igazgatási területen aa) egyetemi szintű építészmérnöki vagy építőmérnöki (magasépítő területen szerkezetépítő szakirány) szakképzettség, főiskolai szintű magasépítő üzemmérnöki, építészmérnöki, építőmérnöki (magasépítő területen szerkezetépítő szakirány) vagy városgazdasági üzemmérnöki (ezzel egyenértékű településmérnöki) szakképzettség vagy ezekkel egyenértékűnek elismert szakképzettség

Ellátandó feladatok:
Építmények építési fennmaradási, használatbavételi, bontási engedélyezési eljárásának lefolytatása és használatbavétel tudomásul vétele. Más hatóságok megkeresésére adatszolgáltatás, szakhatóságként közreműködés.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
Jegyzői hatáskörbe tartozó I. fokú építéshatósági feladatok ellátása.


[ Teljes cikk ... ]
Hirdetmény a vadászterület földtulajdonosi képviselőjének nyilvántartásba vételéről
Feltoltve: 2017 ápr 12 - 08:31
Hirdetmény a vadászterület földtulajdonosi képviselőjének nyilvántartásba vételéről
Feltoltve: 2017 ápr 12 - 08:30
Felhívás társadalmi egyeztetésre
Feltoltve: 2017 ápr 10 - 13:44
Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzati rendeletek előkészítésében való társadalmi részvétel szabályairól szóló 13/2012. (IX.17.) önkormányzati rendelete alapján társadalmi egyeztetésre kell bocsátani az önkormányzati rendelet tervezetét, előzetes hatásvizsgálatát és indokolását.

A rendelet értelmében társadalmi egyeztetésre közzétesszük a 2017. évi igazgatási szünet elrendeléséről szóló …./2017. (IV…..) önkormányzati rendelet-tervezetét.

Kérjük, hogy a rendelet-tervezettel kapcsolatos véleményét a titkarsag@nagykata.hu e-mail címre vagy Nagykáta Város Jegyzőjének címezve a 2760 Nagykáta, Dózsa Gy. út 2. postacímre küldje meg.

A véleményezésre 5 munkanap áll rendelkezésre.

A közzététel napja:
2017. április 10.

Egyedi válaszadási kötelezettség nem áll fenn a beérkezett véleményekkel kapcsolatban.
Névtelenül érkezett vélemény nem vehető figyelembe.

Nagykáta, 2017. április 10.

Rendelet-tervezet
Rendelet-tervezet indokolása
Előzetes hatásvizsgalat
Dorner Gábor s.k.
polgármester

Közlekedik a család versenykiírás
Feltoltve: 2017 ápr 03 - 14:43
Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága az idén is megrendezi a Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot, melynek fődíja egy Skoda Rapid Spaceback típusú személygépkocsi.

A verseny időtartama: 2017. április 22- május 28.

Pest Megyei döntő időpontja és helyszíne: 2017. május 13. 10:00 óra Ceglédi Autóház (Skoda márkaképviselet) Cegléd Kosárhegyi út 2.

A verseny minden magyarországi megyében megrendezésre kerül. A megyei versenyek győztesei az országos döntőben szállnak versenybe a személygépkocsiért.

A versenyre azon családok jelentkezhetnek, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B kategóriás jogosítvánnyal, valamint legalább egy 6 és 17 év közötti gyermeket nevelnek.

Részletek és jelentkezés: www.kozlekedikacsalad.hu

A Pest Megyei döntőn résztvevő valamennyi család ajándékcsomagot kap, a verseny első három helyezettje értékes nyereményben részesül!

Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság

Oldal:   <<        >>  

© 2017 Nagykáta Város Önkormányzata